Tapahtumat

Info- ja yhteistyötilaisuus kv. rahoitusohjelmista 2.9.2010 Lahdessa

2.09.2010 klo 09.00-16.00

Tapahtumapaikka: Kongressi- ja konserttikeskus Sibeliustalo

KOHTI TOIMIVAMPAA HANKEYHTEISTYÖTÄ – TIEDOTUS- JA HANKETOIMIJOIDEN YHTEISTYÖTILAISUUS KANSAINVÄLISISTÄ RAHOITUSMAHDOLLISUUKSISTA

-

REKISTERÖITYMINEN SULJETTU. VAPAITA PAIKKOJA VOI TIEDUSTELLA SÄHKÖPOSTILLA OSOITTEESTA riika.koivulehto@paijat-hame.fi

-

Kongressi- ja konserttikeskus Sibeliustalo

2. syyskuuta 2010

Sibeliustalon kokoustila Kuusi, Ankkurikatu 7, Lahti

 

Tervetuloa tiedotus- ja hanketoimijoiden yhteistyötilaisuuteen kansainvälisistä rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Päijät-Hämeen liitto, Lahden tiede- ja yrityspuisto, Lahden alueen kehittämisyhtiö LAKES, Lahden ammattikorkeakoulun innovaatiokeskus ja Ulkoasiainministeriön Eurooppa-tiedotus.

Klikkaa tästä tilaisuuden ohjelma

 

Tilaisuudessa esitellään kaikki keskeiset Euroopan unionin rahoituskauden 2007-2013 kansainväliseen alueiden väliseen yhteistyöhön liittyvät rahoitusohjelmat. Tilaisuuden aamupäivä on omistettu monipuolisille ohjelmaesittelyille, ja iltapäivä koostuu temaattisista ”innovaatiokahviloista”. Liitteenä on tilaisuuden alustava ohjelma.

 

Osallistuja pyydetään valitsemaan ilmoittautumisen yhteydessä innovaatiokahvila, jonka ohjelmaan haluaa osallistua iltapäivän aikana. Temaattisissa innovaatiokahviloissa jaetaan hyviä käytäntöjä ja kokemuksia hanketoiminnasta. Lisäksi kuullaan rahoitusohjelmien vinkkejä hankkeiden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Hanketoimijoita pyydetään kertomaan etukäteen (ilmoittautumisen yhteydessä), mitä kokemuksia ja käytäntöjä he haluavat jakaa ja mistä asioista he haluavat keskustella. Innovaatiokahviloiden yksityiskohtaisemmat ohjelmat lähetetään osallistujille ilmoittautumisen päätyttyä elokuussa.

 

Innovaatiokahviloiden teemat ovat:

 

1. Cleantech: teknologiaa, businesta ja vihreitä arvoja – ympäristöinnovaatioita EU-hankkeiden avulla (puheenjohtajat: Suvi Konsti-Laakso, tutkija, Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto, Lahden Innovaatiokeskus ja Johanna Kilpi-Koski, kehittämispäällikkö, Lahden tiede- ja yrityspuisto)

 

2. Muotoilu kansainvälisenä kilpailutekijänä – muotoilijoiden muuttuva rooli ja uudet haasteet

(puheenjohtaja: Jonne Valola, projektipäällikkö, Lahden kaupunki/sivistystoimiala)

 

3. Asuminen, rakentaminen ja kiinteistöt: Energiatehokkuuden asettamat haasteet kehittämiselle asuntotuotannossa ja asuntokannassa (puheenjohtaja: Vesa Ijäs, kehittämispäällikkö, Lahden tiede- ja yrityspuisto)

 

4. Hyvinvointi ja innovaatiot – tulevaisuuden menestystekijät (puheenjohtaja: Sari Hänninen, kehittämispäällikkö, Hyvinvointiklusteri, Lahden alueen kehittämisyhtiö LAKES Oy)

 

5. EU ja minä – rakkautta ja piikkilankaa? Eurooppalaiset ohjelmat meidän kaikkien arjessa ja juhlassa (puheenjohtaja: Mauri Uuslehto, vastaava asiantuntija, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO)

 

Tilaisuuteen mahtuu 150 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Suuntaamme tapahtuman ensisijaisesti Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen ja Itä-Uudenmaan kv. hanketoimijoille.

 

Puhelimitse tilaisuudesta lisätietoja antaa Marko Mälly/Päijät-Hämeen liitto 044-3719438 ja marko.mally@paijat-hame.fi

 

Tätä kutsua voi vapaasti välittää eteenpäin kaikille tilaisuudesta kiinnostuneille tahoille!

 

Lämpimästi tervetuloa!

<< Takaisin