Tapahtumat

Cleantech Innovation 2009 - Something for You?

13.10.2009 klo 08.30-16.00

Tapahtumapaikka: Lahti, Fellmanni

Cleantech Innovation 2009 - Something for You?


Ympäristöä ja innovaatioita -seminaari
13.10.2009 klo 8.30-16.00 Kongressikeskus Fellmanni, Kirkkokatu 27, 15140 Lahti

Kansainvälisen seminaarin teemana 13. lokakuuta on ympäristöalan yritystoiminta ja innovaatiot sekä niiden yhdistäminen kannattavaksi liiketoiminnaksi. Innovatiivisia ympäristöalan ratkaisuja esittelevät mm. Stora Enso Packaging Oy, ST1 Biofuels Oy, Oilon Oy, Greenvironment Oy, Ramboll Finland Oy sekä Teknillinen korkeakoulu.

Seminaarin yrityscaset toimivat esimerkkeinä siitä, kuinka eri yrityksissä on hyödynnetty ympäristöalan innovaatioita ja kuinka niiden avulla luodaan uutta liiketoimintaa, joka auttaa myös kansainvälistymisessä.

Tapahtuman pääpuhujina toimivat professori Philip Cooke Cardiffin yliopistosta Englannista sekä vanhempi tutkija Gunnar Modig Lundin yliopistosta Ruotsista. Päivän aikana tutustutaan käytännön esimerkin avulla innovaatiosessiotyöskentelyyn, jota monet ympäristöalan yritykset ovat käyttäneet menestyksellisesti liiketoiminnan kehittämisessä. Teemaan liittyen mini-innovaatiosession aiheena on metsän biomassan hyödyntämisen haasteet.

Tapahtuma on maksuton ja se on tarkoitettu yrityksille, julkisille toimijoille, korkeakouluille, opiskelijoille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Tarkempi ohjelma, ilmoittautumiset ja lisätiedot osoitteesta: www.lahtisbp.fi/cleantechinnovation. Ilmoittautumiset 2.10.2009 mennessä.

Tapahtuman järjestävät Lappeenrannan teknillisen yliopiston Lahti School of Innovation, Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy ja kansallinen ympäristöteknologian osaamisklusteri yhteistyössä eurooppalaisen DIME-tutkijaverkoston kanssa.

Seminaarin ohjelma liitteenä.

Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy edistää kasvutavoitteisten yritysten syntymistä, kasvua ja investointeja Lahden alueelle ja kehittää alueen innovaatiotoimintaa. Vastaamme kansallisen ympäristöteknologian osaamisklusterin kehittämisestä ja kansainvälistämisestä. Rakennamme Lahden alueesta maailmanluokan ympäristöliiketoiminta- ja tutkimuskeskittymän. Lisätietoa: www.lahtisbp.fi.


LUT Lahti School of Innovation tunnetaan erityisesti innovatiivisuuden, uudistumiskyvyn ja suorituskyvyn tutkimuksen tuloksista ja vaikuttavuudesta. Painopiste on käytäntölähtöisten innovaatioiden tutkimuksessa. Tärkeimpiä tutkimusteemoja ovat innovaatiokyvykkyyden kehittäminen, suorituskyvyn johtaminen ja innovaatioiden ja tuottavuuden kehittäminen julkisella sektorilla. Lisätietoa: www.lut.fi/lahti.


DIME - Dynamics of Institutions and Markets in Europe - on eurooppalainen tutkijaverkosto, jossa toimii eri alojen tutkijoita useimmista Euroopan maista. Lisätietoa: www.dime-eu.org.

 

 

<< Takaisin