Tapahtumat

EU arjessa -tapahtuma

4.05.2012 klo 14.30-17.00

Tapahtumapaikka: Kauppakeskus Trio

Huomio huomio, täällä Lahti - kuuleeko Bryssel?

Klo 13.15-15.00 Lahden pääkirjaston auditoriossa, Kirkkokatu 31 Kahvitarjoilu pääkirjaston aulassa klo 12.30 alkaen.

Vaikutusmahdollisuuksista Euroopan unionissa keskustelevat Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen, Mitro Repo ja Sampo Terho, Brysselin EU-toimiston johtaja Tuula Loikkanen ja Vesijärvi-säätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen. Avauspuheenvuoron pitää Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta ja tilaisuuden juontaa Ylen toimittaja ja tuttu uutisankkuri Matti Rönkä.

EU arjessa -yleisötapahtuma

Kauppakeskus Triossa klo 14.30-17

(Esittelypisteet ja rakennerahastonäyttely klo 12-17)

Trion Päijänne-aukiolla on mahdollisuus tutustua päijäthämäläisiin EU-rahoitteisiin hankkeisiin ja rakennerahastonäyttelyyn, kuulla EU-tietoiskuja ja haastatteluja sekä välipaloina nauttia musiikkiesityksistä, joita tarjoilee musiikkiteatteriopiskelija Ella Jäppinen Lahden ammattikorkeakoulun musiikki- ja draamainstituutista. Haastateltavina iltapäivän aikana ovat europarlamentaarikot Anneli Jäätteenmäki, Sirpa Pietikäinen, Mitro Repo, Petri Sarvamaa ja Sampo Terho. Lisäksi tervehdyksensä tuovat Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston päällikkö Pekka Nurminen ja Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö Eikka Kosonen. Tapahtuman juontaa Yle Lahden toimittaja Vihtori Koskinen.

Rakennerahastonäyttelyn yhteydessä olevat EU-hankkeet Entre Akatemia, Luovan Yritystoiminnan Kasvuohjelma, NOVELLUS-projekti, TEKIJÄ - Teattereiden kiertuejärjestelmä ja Tienhaara-projekti esittäytyvät ohjelmalavalla. Jakelussa on myös Eurooppa-aineistoa eri EU-toimijoilta, joiden esittelypisteet avautuvat jo klo 12.

Kaikki päivän tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia yleisölle.

EU arjessa -kiertueen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat ulkoministeriön Eurooppatiedotus, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä tapahtumien valtakunnallinen päämediayhteistyökumppani Yle. Lahden EU arjessa -tapahtuman järjestäjiä ovat lisäksi Päijät-Hämeen Eurooppatiedotus, Yle Lahti, Hämeen ELY-keskus, Päijät-Hämeen liitto, Lahden kaupunki, Hämeen TE-toimiston Eures-palvelut, Etelä-Suomen Sanomat ja Uusi Lahti.

Lisätietoja: Päijät-Hämeen Eurooppatiedotus, aluetiedottaja Helena Kiiskinen, p. 040 510 7520,

<< Takaisin