paketti


PENJAMI JA JEPULIS SEIKKAILEVAT PELILAUDALLA, PÄIJÄT-HÄMEESSÄ

PJ

Lautapelin avulla maakunnan kunnat tulevat tutuksi hauskasti ja helposti. Peli jaetaan kaikkiin maakunnan kuntiin kouluihin.Lisäksi sitä on saatavissa rajoitetusti myös Päijät-Hämeen liiton toimistosta.

Lisätietoja:
Maija Väkeväinen, projektikoordinaattori
Päijät-Hämeen liitto
Hämeenkatu 9, 15110 Lahti
puh. 044 3719 456


PELINRAKENTAJIA ETSITÄÄN

Päijät-Hämeeseen on suunnittelilla lautapeli, jonka avulla voi hauskasti yhdessä testata tuntemustaan ja oppia lisää maakuntamme kunnista. Pelissä Penjami ja Jepulis seikkailevat kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa. Peli jaetaan kouluihin ja kuntiin syksyllä 2012. Timo Taulo ja Jalo Toivio ovat valmistaneet demoversion pelistä, jossa Jokaisesta kunnasta on laadittu kysymyssarjat, joiden täydentämiseen meillä kaikilla on nyt mahdollisuus osallistua.

Kysymykset vastauksineen voi toimittaa projektitoimistoon sähköpostilla, kirjeellä, millä tavalla tahansa, viimeistään 20.5.2012 . Yhteystiedot alla.
Kysymykset voivat olla merkittäviä asiakysymyksiä, pieniä yksityiskohtia, hauskoja juttuja...ihan mitä vain, kunhan ne liittyvät Päijät-Hämeen kuntiin, nykyaikaan tai historiaan.

Merkitse kysymyksen mukaan mitä kuntaa se koskee, jos se ei muuten kysymyksestä ilmene, sekä omat yhteystietosi.

Katso  mallikysymykset

Lisätietoja:
Maija Väkeväinen, projektikoordinaattori
Päijät-Hämeen liitto
Hämeenkatu 9, 15110 Lahti
puh. 044 3719 456


PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALIPOLIITTINEN FOORUMI

24.5.2012 KLO 12.00. - 16.00

Wanha Walimo, Lahti (Vesijärvenkatu 25)
Perinteisen sosiaalipoliittisen foorumin aiheena on tällä kertaa sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävä kehitys.

OHJELMA

Ilmoittaudu tästä, viimeistään 16.5.2012

Lisätietoja:
Maija Väkeväinen, puh. 044 371 9456, maija.vakevainen(a)paijat-hame.fi
Marja Keto, puh. 0500 717 707


PAKETTI-projektin seminaari

YMPÄRI KÄYDÄÄN - YHTEEN TULLAAN

Torstai 19.4.2012 klo 8.30 - 13.00 Sibeliustalo (Kuusi -kabinetti), Lahti

Reilun kolmen vuoden ajan PAKETTI-projekti on mahdollistanut Päijät-Hämeen kuntien erimuotoista ja -tasoista yhteistoimintaa useimmilla kunnan toimialoilla. Nyt on aika paketoida projekti ja juhlistaa tämän vaiheen päätöstä. Kutsummekin projektin eri vaiheissa mukana olleita, kuntien ja kuntayhtymien päättäjiä, viran- ja toimenhaltijoita ja kaikkia muita yhteistyökumppaneitamme maksuttomaan päätösseminaariin Sibeliustaloon. Seminaarin ohjelma varmistuu maaliskuun aikana.

Varaa kalenteriisi huhtikuun 19. päivä ja varmista osallistumisesi ilmoittautumalla hyvissä ajoin, viimeistään 31.3.2012. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu tästä

Vaikka yksi vaihe Päijät-Hämeen kuntakehittämisessä päättyy - yhteisesti kehitetyt toimintamuodot jäävät elämään ja ennenkaikkea asioita pohditaan, valmistellaan ja tehdään yhdessä.

Lisätietoja:
Maija Väkeväinen, puh. 044 371 9456, maija.vakevainen(a)paijat-hame.fi


12.1.2012

VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS ON VALMIS

Päijät-Hämeen maakunnan vesihuollon yleissuunnitelmassa on linjattu vesihuollon maakunnalliset kehittämistavoitteet ja konkreettiset kehittämishankkeet vuoteen 2035 asti. Päivitys laadittiin kuntien, Päijät-Hämeen liiton ja Hämeen ELY-keskuksen yhteistyönä osana PAKETTI -projektia. Konsulttina on toiminut Airix Ympäristö Oy. Aiempi maakunnan vesihuollon yleissuunnitelma on vuodelta 2005.

Lehdistötiedote 12.1.2012

Päijät-Hämeen maakunnan vesihuollon yleissuunnitelma


1.12.2011

NIMIKILPAILU

Julistamme nimikilpailun perustettavalle henkilöstö- ja talouspalvelukeskukselle, jonka valmistelussa ovat mukana:
Asikkalan kunta
Hollolan kunta
Hämeenkosken kunta
Kärkölän kunta
Lahden kaupunki
Nastolan kunta
Orimattilan kaupunki
Padasjoen kunta
Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (PHSOTEY)
Päijät-Hämeen koulutuskonserni-kuntayhtymä (PHKK)
Päijät-Hämeen liitto

Nimen toivotaan kuvaavan henkilöstö- ja talouspalvelukeskuksen toiminta-ajatusta ja arvoja, jotka ovat:

Toiminta-ajatus:
Tuottaa maakunnallisesti korkeatasoisia henkilöstö- ja talouspalveluja kustannustehokkaasti

Arvot:
Uudistuskykyisyys, luotettavuus, vastuullisuus ja asiakasta arvostava

Nimiehdotuksen ja sen perustelun toimittaminen:
sähköpostilla 31.1.2012 mennessä: toimisto@paijat-hame.fi

Lisätietoja palvelukeskuksen valmistelusta

Päijät-Hämeen liitto / PAKETTI-projekti


 

25.11.2011

HETA-INFO 25.11.2011

Marraskuun viimeisenä perjantaina täyttyi Wanhan Walimon sali Lahdessa, kun suuri osa kuntien ja kuntayhtymien henkilöstö- ja talouspalvelutehtäviä hoitavista työntekijöistä kerääntyi kuulemaan maakunnallisen henkilöstö- ja talouspalvelukeskuksen perustamisen suunnitelmaa.

Liiketoimintasuunnitelman laatineen FCG:n edustajina Roope Rauhalinna ja Katrina Harjuhahto-Madetoja esittelivät aluksi prosessin valmistelua. Ohjausryhmän jäsen ja henkilöstötyöryhmän puheenjohtaja Anne-Maj Salmi puolestaan esitteli henkilöstön siirtymisperiaatteet. Kukin totesi valmistelun sujuneen hyvässä hengessä ja havaittavissa onkin ollut vahva tekemisen meininki ja tahto mennä eteenpäin.

Tilaisuuteen osallistuvilla oli mahdollisuus saada lisätietoa palvelukeskuksen valmistelusta, kun asiantuntijapaneelissa kysymyksiin vastasivat Katrina Harjuhahto-Madetoja (FCG), Anne-Maj Salmi (henkilöstöpalvelut, Lahden kaupunki), Tuija Peränen (Lahden talouspalvelut), Martti Tokola (Kuntayhtymät, Päijät-Hämeen koulutuskonserni), Mika Itänen (Päijät-Tilin osakaskunnat, Nastola), Risto Nylund, Päijät-Tili Oy.

Tilaisuuden esitykset

Lisätietoa


14.11.2011

TARJOUSPYYNTÖ

Päijät-Hämeen kuntien työllistämispolitiikan tilanne- ja toimenpideselvitys

Hankinnan tarkoituksena on laatia selvitys Päijät-Hämeen kuntien pitkäaikaistyöttömyyden aktiivisen politiikan tilanteesta ja ehdotuksia tulevista toimenpiteistä.

Selvityksessä esitetään kuntien pitkäaikaistyöttömyyden hoitamisen nykytila, pitkäaikaistyöttömyyden kustannukset kunnille, kuntien aktiivisen työllistämispolitiikan roolin mahdollisuudet ja haasteet.

Selvitys tehdään yhdessä Päijät-Hämeen ja Heinolan TE-toimistojen, kuntien ja Päijät-Hämeen liiton kanssa, ja se laaditaan osana PAKETTI -projektia, jota rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, valtio ja Päijät-Hämeen kunnat.

Tarjouspyyntö


2.11.2011

PÄIJÄTHÄMÄLÄINEN KUNTAIDENTITEETTI julkaistu

Museoneuvos Jouko Heinosen ansiokas selvitys Päijäthämäläisestä kuntaidentiteetistä on valmistunut. Työ jäi valitettavasti Heinoselta kesken, mutta sen toimitti päätökseen lahden kaupunginmuseon amanuenssi Esa Hassinen.

Julkaisun tilaukset:
Maija Väkeväinen, puh. 044 371 9456, maija.vakevainen(a)paijat-hame.fi


18.10.2011

AVOIMIA TYÖPAIKKOJA

viime sunnuntaina

hs

julkaisi tämän vuoden viimeisen yhteisilmoituksemme, jossa on haettavana useita kiinnostavia eri alojen työpaikkoja.

Tutustu ilmoitukseen: HS 16.10.2011.

Seuraava yhteisilmoitus julkaistaan ensi vuonna, jolloin PAKETTI -projektin vastuu ilmoituksen toteutuksesta siirtyy LAKESiin.

Lisätietoja:
Projektisihteeri Raisa Kujala
Lahden kaupunki, henkilöstöpalvelut
Puh. 050 596 5244 raisa.kujala(a)lahti.fi


10.10.2011

KUNTA-ALA ESITTÄYTYI TRIOSSA

Lokakuun markkinahumussa kauppakeskus Triossa oli mahdollisuus tutustua kunta-alan työ-, harjoittelu- ja koulutusmahdollisuuksiin. Sosiaali- ja terveysalaa, varhaiskasvatusta sekä ateria- ja siivouspalveluita esittelivät  Lahden kaupungin, Hollolan kunnan, Peruspalvelukeskus Oivan, Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän sekä Koulutuskeskus Salpauksen edustajat. Lisäksi oli mahdollisuus tutustua uuteen valtakunnalliseen sähköiseen rekrytointijärjestelmään. Kuntarekry.fi -palvelusta löytyvät kunta-alan työpaikat ja sijaisuudet, mukana myös osa Päijät-Hämeen kunnista ja kuntayhtymistä.

trio1     trio2

 


8.9.2011

TURVALLINEN PERHE-ELÄMÄ EI SYNNY SATTUMALTA

tikapuut


Kevään 2011 seminaarisarjan aineisto on nyt koottu yksien kansien väliin.        

Julkaisua toimitetaan päättäjille, viran- ja toimenhaltijoille, kouluihin, sosiaali- ja terverveysalan toimijoille sekä yhteistyökumppaneille.


Julkaisun tilaukset:                                                                    

Turvallisten perheiden Päijät-Häme -projekti:
Jukka Ihalainen, puh. 044 345 4792, jukka.ihalainen(a)lahdenensijaturvakoti.fi

PAKETTI -projekti:
Maija Väkeväinen, puh. 044 371 9456, maija.vakevainen(a)paijat-hame.fi

Lue julkaisu täältä

Kuva: Tero Seppänen   


Yhteiset rekrytointi-ilmoitukset Helsingin Sanomissa

Ilmoituskampanjalla markkinoidaan Päijät-Hämeen seutua vetovoimaisena ja innostavana asuin- ja työympäristönä. Tavoitteena on myös lisätä kunta-alan monipuolisten työtehtävien näkyvyyttä sekä tehdä työpaikkailmoitusten kustannuksista kohtuullisempia.

Ilmoitukset toteutetaan vielä tämän vuoden ajan PAKETTI -projektin ja Lahden alueen kehittämisyhtiö LAKESin kanssa yhteistyönä. PAKETTI -projektin päätyttyä, vuoden 2012 alusta lähtien kuntien ja yritysten yhteisilmoitusten toteutuksesta vastaa LAKES.

Katso sunnuntain 28.8. lehti-ilmoitus

Lisätietoja:

Projektisihteeri Raisa Kujala,
gsm 050 596 5244
raisa.kujala(at)lahti.fi

 


15.8.2011

LISÄÄ LIIKETTÄ - PYÖRÄ PYÖRIMÄÄN

Terveysliikunta ja terveyden edistäminen ovat nousseet vahvasti esille EU-tasolla. Terveysliikunnalla on myös mahdollisuuksia nousta kansallisella tasolla varsinaiseksi ongelmanratkaisijaksi - voidaanko sen avulla pidentää työuria, edistää aktiivista ja terveellistä seniori-ikää ja vähentää  terveydenhoitokuluja?

Liikunta-ala nähdään olevan yksi tulevaisuuden merkittävästi kasvavista liiketoiminta-alueista! Entä huippu-urheilu ja yrittäjyys?

Näistä ja monista liikunta-alan ajankohtaisista ja mielenkiintoisista asioista lisää:

Terveysliikuntaseminaari 27.9.11

ilmoittautumiset 1.9. mennessä hyvinvointiklusteri@lakes.fi.

Vaikuta - varaa paikkasi pian!

TERVETULOA!    Kutsu ja ohjelma


TARJOUSPYYNTÖ LOPPURAPORTIN TOIMITTAMISESTA

PAKETTI -projektin toimenpiteet päättyvät joulukuussa 2011 ja projektista tehdään loppuraportti, jossa käsitellään vuosien 2009-2011 aikana tehtyjä toimenpiteitä.Hankittava palvelu sisältää:
- loppuraportin kokonaisrakenteen suunnittelun ja raportin valmistelun ohjaamisen
- osahankkeiden toteuttajien ja muiden asiantuntijoiden kirjoittamien artikkeleiden toimittamisen ja stilisoinnin
- haastattelujen pohjalta kirjoitettavat aihekohtaiset artikkelit
- loppuraportin layout -suunnittelun ml. raportin kuvitus

Tarjouspyyntö on julkaistu HILMAssa ja se on luettavissa tästä


kesä

Hellittää nyt kiire ja juoksu
- Juhannussaunassa koivun tuoksu...

VIRKISTÄVÄÄ KESÄÄ!


Projektitoimisto lomailee heinäkuun, elokuussa taas jatketaan!


15.6.2011

HENKILÖSTÖ- JA TALOUSPALVELUKESKUKSEN VALMISTELU ALKAA

Eilen 14.6. Wanhalla Walimolla pidetty palvelukeskuksen käynnistämistilaisuus keräsi salin täyteen henkilöstö- ja taloushallinnon työntekijöitä. Reilu sata osallistujaa oli tullut kuulemaan mitkä ovat projektin tavoitteet ja millä aikataululla se etenee.

Kunnille on asetettu tiukkoja vaatimuksia tuottavuuden lisäämiseksi - tämä haastaa toteuttamaan tarvittavia rutiineja uusilla tavoilla . HETA -hankkeen tavoitteena on perustaa Päijät-Hämeen kattava kuntien, kuntayhtymien ja kuntien omistamien yhtiöiden ja yhteisöjen toimintaa palveleva henkilöstö- ja talouspalvelukeskus. Yhtiönmuotoisen toimijan etuna on kustannusrakenteiden ja toiminnan läpinäkyvyys, osakkaaksi mukaan tulon helppous sekä selkeiden toimintaperiaatteiden sopiminen ja noudattaminen. Lisäksi tavoitteena on säilyttää kunnallisen henkilöstö- ja taloushallinto-osaaminen Päijät-Hämeessä.

Lue lisää


13.6.2011

LAPSET JA NUORET LIIKKUMAAN
"10 teesiä ja 100 lupausta"

Demos Helsinki ja Nuori Suomi julkistivat 8.6.2011 manifestin, jonka tavoitteena on käynnistää yhteiskunnallinen muutos lasten ja nuorten liikkumisessa ja urheilussa. Tekijät haastavat lasten ja nuorten liikkumispäätöksiin vaikuttajat, portinavaajat, tekemään lasten ja nuorten liikettä lisääviä tekoja. Sata suomalaista - äitiä, valmentajaa, kuntatoimijaa, pelikehittäjää ja opettajaa - on jo antanut lupauksensa. Se on alku uudelle liikkuvalle lapsuudelle ja nuoruudelle.

Lue lisää: http://www.nuorisuomi.fi/tulevaisuus2020


30.5.2011

ETELÄ-PÄIJÄNTEEN LUKIO

Lukio-opetus on lähivuosien suuri haaste Etelä-Päijänteen kunnille. Oppilasmäärien ja ennusteiden tarkastelu tuo väistämättä uhkakuvia lukioiden tulevaisuudesta. Näyttää todennäköiseltä, että nykyisen kaltaista lukiotarjontaa, jossa jokainen lukio tuottaa kaiken tarpeellisen opetuksen itsenäisesti, ei ole mahdollista ylläpitää. Lukio-opetus voidaan toteuttaa monella eri tavalla ja verkottumalla lukiopalvelut voidaan tarjota eri puolilla Etelä-Päijännettä.

Raportti Asikkalan, Kuhmoisten, Padasjoen ja Sysmän lukiotoiminnan järjestämisestä


13.5.2011

SOSIAALIPOLIITTINEN FOORUMI

keräsi salin täyteen Wanhalla Walimolla toukokuun alussa. Reilusta sadasta osallistujasta noin puolet oli tulevia sosiaali- ja terveystoimen ammattilaisia Lahden ammattikorkeakoulusta.

Seminaarin esitykset


4.5.2011

SEURAAVA YHTEISILMOITUS AVOIMISTA TYÖPAIKOISTA HELSINGIN SANOMISSA 22.5.

Seudullinen rekrytointi-ilmoitus julkaistaan sunnuntaina 22.5. Alunperin seuraavaa ilmoitusta oli ajateltu syksylle, mutta kyselyjä on tullut joistakin kunnista ja nyt myös Lahden seudulta muutamat isot yritykset ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan olla mukana tuossa näyttävässä ilmoituksessa. Tässä siis loistava tilaisuus markkinoida Lahden seutua sekä omia työpaikkoja vieläkin suuremmalla ja monipuolisemmalla joukolla.

Ilmoitathan mahdollisimman pian, mikäli teiltä olisi tulossa avoimia paikkoja ilmoitukseen.
Aineisto ilmoitusta varten tulee toimittaa projektisihteeri Raisa Kujalalle viimeistään 16.5.
raisa.kujala@lahti.fi

Aikaisemmat ilmoitukset nähtävissä täältä


2.5.2011

TARJOUSPYYNTÖ:

Päijät-Hämeen kuntien ja kuntayhtymien yhteinen henkilöstö- ja talouspalvelukeskus, perustettavan osakeyhtiön liiketoimintasuunnitelman laatiminen ja yksityiskohtainen suunnitelma, jonka perusteella yhtiö voidaan perustaa

Lisätietoja täältä


18.4.2011

SOSIAALIPOLIITTINEN FOORUMI 5.5.2011 KLO 12-16 Wanha Walimo, Lahti

"Järjestöt esiin - kuntien ja järjestöjen kumppanuus kunniaan - EU:n vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 näkyviin"

perhe

Hyvinvointi on julkisen sektorin ja järjestöjen yhteinen tavoite. Foorumi tarjoaa tietoa kansalaisyhteiskunnan, järjestöjen ja vapaaehtoistoiminnan
merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille sekä pohdintaa ja esimerkkejä kuntien ja järjestöjen kumppanuudesta ja sen edellytyksistä.

Ohjelma

Ilmoittautumiset viimeistään 29.4.2011 ilmoittautumiset@paijat-hame.fi

Lisätietoja:
Päijät-Hämeen liitto
Maija Väkeväinen, puh. 044 371 9456, maija.vakevainen@paijat-hame.fi

STKL
Ulla Saastamoinen, puh. 050 597 9442, ulla.saastamoinen@stkl.fi


6.4.2011
Voidaanko kivihiilestä luopua kokonaan? Tarvitaanko kaukolämpöä tulevaisuudessa?  Pitäisikö maalämmön käyttöönottoa rajoittaa?

PÄIJÄT-HÄMEEN ENERGIAPANEELI

ti 12.4.2011 klo 12-14      Ohjelma

Ilmoittautuminen viimeistään pe 8.4.2011

riitta.valttila@lamk.fi


1.4.2011

Päijät-Häme terveysliikunnan megamaakunta

Yleisöluento tiistai 5.4.2011 klo 17.15-18.30
Lahden aikuiskoulutuskeskuksessa (Kirkkokatu 16)
Tutkija Satu Parjanen, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Lahti School of Innovation

Lahden yliopistokeskuksen luento on on maksuton. Lue lisää: luentoesite


15.3.2011

VIELÄ EHTII HAKEA

Päijät-Hämeessä on tavoitteena perustaa kuntien ja kuntayhtymien henkilöstö- ja taloushallintopalveluita tuottava osakeyhtiö vuoden 2012 alussa ja laajentaa toiminta täyteen laajuuteen vuoden 2012 aikana.

Haemme innovatiivista, näkemyksellistä ja haasteita pelkäämätöntä

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖÄ ja PROJEKTISUUNNITTELIJAA

Hakuaika päättyy 18.3.2011

Hakuilmoitus


10.3.2011

Tuhlaammeko energiaa? viherlamppu         
PÄIJÄT-HÄMEEN ENERGIAPANEELI 12.4.2011

Panelisteina:
Lahti Energia Oy:n toimitusjohtaja Janne Savelainen, Green City -ohjelman kehityspäällikkö Saara Vauramo, kansanedustaja Jouko Skinnari,
Työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston ylijohtaja Esa Härmälä sekä Hollolan kunnan tekninen johtaja Heikki Salonsaari.

Tilaisuuden avaa Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari ja moderaattorina toimii Aalto-yliopiston professori, uusiutuvan energian asiantuntija Peter Lund.

Päättäjä, viranhaltija ja energia-asiat tärkeäksi kokeva:

TERVETULOA!

Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet

Lisätietoja:
Projektisuunnittelija Tapio Ojanen
puh. 044 371 9459  tapio.ojanen@paijat-hame.fi


7.3.2011

Perusopetuksen tvt-projektipäällikön hakuaikaa on jatkettu
Päijät-Hämeen tvt-kehittämisprojektin tarkoituksena on käynnistää perusopetuksen tieto- ja viestintäteknologiapalveluiden käytännön kehittämistyö laaditun suunnitelman pohjalta maakunnallisesti.

Haemme vuodeksi 2011

projektipäällikköä

joka vastaa kehittämisprojektista itsenäisesti ja toimii Lahden kaupungin seudullisessa tietohallinnossa tiiviissä yhteistyössä kuntien kanssa. Tehtävään kuuluu myös rahoituksen hakeminen kehittämistoiminnan läpiviemiseksi maakunnallisesti.

Projektipäälliköltä edellytetään soveltuvaa tutkintoa. Valittavalta toivotaan kokemusta projektin johtamisesta ja hallinnasta sekä perusopetuksen tuntemusta. Lisäksi toivomme kokemusta opetuksen tietoteknologiaratkaisuista, tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytöstä sekä oppi-misympäristöistä. Hankkeen onnistuminen edellyttää myös hyviä yhteistyötaitoja.

Hakuaikaa on jatkettu ja tehtävää aiemmin hakeneet ovat mukana valinnassa. Hakuaika päättyy 15.3.2011. Hakuilmoitus

Lisätietoja:
opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen,
   lassi.kilponen@lahti.fi puh. 044 716 1328
rehtori Rauno K. Kurki,
   rauno.kurki@lahti.fi puh. 050 3111 700
tietohallintojohtaja Marko Monni,
   marko.monni@lahti.fi puh. 050 559 4055


2.3.2011

Haemme innovatiivista, näkemyksellistä ja haasteita pelkäämätöntä

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖÄ sekä PROJEKTISUUNNITTELIJAA

vastaamaan perustettavan osakeyhtiön liiketoimintasuunnitelman laatimisesta ja toiminnan käynnistämisen organisoinnista.
Tehtävät ovat määräaikaisia 31.12.2011 saakka.

Lue lisää


1.3.2011

PÄIJÄT-HÄMÄLÄISET ESITTELIVÄT TERVEYSLIIKUNNAN OSAAMISTA BRYSSELISSÄTuula

Helmikuun lopussa Brysselissä järjestettyyn kansainväliseen terveysliikuntaseminaariin osallistui lähes sata asiantuntijaa eri puolilta Eurooppaa.

Päijät-Hämeen edustajat olivat näyttävästi esillä paikallisine hyvine käytäntöineen.

Lue lisää24.2.2011

Haemme innovatiivista, näkemyksellistä ja haasteita pelkäämätöntä

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖÄ sekä

PROJEKTISUUNNITTELIJAA

Hakuilmoitus


7.2.2011

TERVEYSLIIKUNTASEMINAARI 22.2.2011, Bryssel

Lifelong Physical Activity-Increased Happiness for All?

Seminaarin tavoitteena on tuoda yhteen paikallisia ja alueellisia edustajia, tutkijoita ja EU-toimihenkilöitä keskustelemaan terveysliikunnasta ja siihen liittyvistä tekijöistä. Terveysliikunnan edistäminen parantaa kansanterveyttä ja työssä jaksamista sekä vähentää terveydenhoitokuluja. Ikääntyvässä Euroopassa aihe on entistä polttavampi. Liikunta ja urheilu voidaan nähdä myös alueellisen kehittämisen välineenä.

Lisätietoja: www.southfinland.org
southfinland@skynet.be puh. +32 2 282 0370.

Seminaariin osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä. Vahvistakaa osallistumisenne lähettämällä sähköpostia osoitteeseen:
southfinland@skynet.be.
Mainitkaa sähköpostinne osoitekentässä: Lifelong Physical Activity ja ilmoittakaa nimenne sekä organisaationne.

Tapahtuma on ilmainen.

Tervetuloa!         Ohjelma

pyorailija


7.2.2011

Anne Pitkänen sivistystoimen assistentiksi

Kehittämispäällikkö Anjariitta Carlsonin työpariksi assistentin tehtävään valittiin liikuntatieteiden maisteri Anne Pitkänen Lahdesta. Hän aloitti tehtävässään 7.2.2011.
Kehittämispäällikkö vastaa maakunnan kaikkien kuntien sivistyspalvelujen kehittämistehtävistä ja hänen sekä assistentin työpisteet sijaitsevat Lahden kaupungin sivistystoimialan toimistossa, Vesijärvenkatu 11 A, 3.krs 15140 Lahti

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Anjariitta Carlson, anjariitta.carlson@lahti.fi


31.1.2011

PROJEKTIPÄÄLLIKÖIDEN HAKUAIKAA JATKETTU 7.2.2011 SAAKKA

haemme vuodeksi 2011 kahta projektipäällikköä

- Kuntien yhteisen intra- ja extranet-järjestelmän toteuttaminen, ilmoitus
- Kuntien perusopetuksen tieto- ja viestintäteknologiapalvelujen kehittäminen, ilmoitus


20.1.2011

Työpaikkoja avoinna:

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Kuntien yhteisen intra- ja extranet-järjestelmän toteuttaminen, ilmoitus

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Kuntien perusopetuksen tieto- ja viestintäteknologiapalvelujen kehittäminen, ilmoitus


12.1.2011

Oletko Sinä etsimämme

ASSISTENTTI

sivistystoimen seudullisen kehittämisen monipuolisiin tehtäviin kehittämispäällikön työpariksi vuodeksi 2011. Toimipaikkana on Lahti.

Hakuilmoitus


30.12.2010

UusiKunta -sivusto

lakkaa vuoden 2010 lopussa. Lähes kaikki aineisto on luettavissa
Päijät-Hämeen liiton sivulta


22.12.2010

Joulu2010

RAUHALLISTA JOULUA JA
ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2011!


Tule joulu,

tuo pehmeää lunta

puiden oksiin hauraisiin.

Joulun rauhaa, kuin suloista unta

tuo mieliimme kiireisiin.

 


   
PAKETTI -projektin   Jaana, Lauri, Tapio, Maija

 


1.11.2010 

Myös aikuiset kaipaavat turvallisuutta

Yli 200 osallistujalle valotettiin perheen turvallisuutta aikuisten näkökulmasta. Päivän aikana kuultiin ja keskusteltiin perheen rooleista ja rajoista, parisuhteen seksuaalisista jännitteistä aina päihdeperheiden turvallisuuteen.

Konkreettisia välineitä turvallisuuden käsittelyyn antoi mm. Arja Seppänen esittelemällä kokemuskartan parisuhteen vuorovaikutuksen tutkimiseen. Yhtenä keskeisenä ajatuksena kaikissa alustuksissa tuotiin esille ne arkiset ja päivittäiset tavat, joilla kohtaamme arvostavasti ja kunnioittavasti läheisiämme lisätäksemme turvallisuuden tunnetta. Marttaliiton järjestöpäällikkö Pirkko Elomaa-Vahteristo laajensi arvostavaa kohtaamista yhteisölliseen tapaamme toimia: yhdessä tekemällä saamme turvaa toisiltamme.

Aikuinen, kotielämä ja turvallisuus -seminaari
21.10.2010 Wanha Teatteri, Lahti


21.10.2010

Kunta-alan esimiesten osaamista vahvistetaan

Eilinen esimiesten koulutus keskittyi rekrytoinnin lainsäädäntöön, jota maakunnasta kerääntyi kuulemaan n. 150 esimiestä. Vihdin kunnan henkilöstöpäällikkö Noora Nordberg selvitti iltapäivän aikana mitä rekrytointiprosessissa voi ja mitä siinä pitää tehdä. Rekrytointiin liittyy paljon säädöksiä, jotka hallitsemalla varmistetaan mahdollisimman sujuva työntekijän palkkaaminen.


8.10.2010

Nuorten turvallisuudesta

kannetaan huolta

kuva21
Turvallisten perheiden seminaarisarjan toinen osa kiinnosti kolmeasataa nykyistä ja tulevaa asiantuntijaa. Nuorille eväitä elämään seminaarin aineisto julkaistaan verkkosivullamme.

Seminaarisarja jatkuu lokakuun lopulla:

to 21.10.2010 klo 9.00-16.00
AIKUINEN, KOTIELÄMÄ JA TURVALLISUUS  Miten otan vastuuta omasta ja läheisten turvallisuudesta?
    Ilmoittautuminen 15.10. mennessä

to 4.11.2010 klo 9.00 - 16.00
IKÄÄNTYNEIDEN TURVALLINEN PERHE-ELÄMÄ  Mitä turvallisuus minulle merkitsee?
    Ilmoittautuminen 29.10. mennessä

Ilmoittautumiset: toimisto@lahdenensijaturvakoti.fi


SEUDULLINEN REKRYTOINTI-ILMOITUS 3.10.2010

hs

Päijät-Hämeen kunta-alan avoimista työpaikoista Ilmoitetaan Helsingin Sanomissa tänä syksynä näyttävästi kolmella yhteisilmoituksella, jotka toteutetaan yhteistyössä PAKETTEI -projektin, Lahden alueen kehittämisyhtiö Lakesin ja kuntaorganisaatioiden kanssa.

Työpaikkailmoitus Helsingin Sanomissa 3.10.2010.


Seuraava ilmoitus julkaistaan sunnuntaina 7.11.2010. Näkyvän paikkasi saat varmistettua toimittamalla materiaalin lokakuun loppuun mennessä Raisa Kujalalle raisa.kujala(a)lahti.fi


27.9.2010

TURVALLISET PERHEET -seminaarisarjan avaus keräsi Wanhaan Teatteriin viime viikolla lähes 200 osallistujaa.
Kaunis kiitos kaikille teille mukana olijoille!

Seminaarin esitykset ja kuvia täältä

Jatketaan samoissa merkeissä 7.10. nuorten teemalla.Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet tässä alla...


8.9.2010

LAPSI KUTSUU TURVALLISUUTEEN
  -mikä luo turvaa vauva- ja pikkulapsiperheiden kotielämään?

23.9.2010 klo 9.00 - 16.00 Wanha Teatteri, Lahti

Ohjelma

Ilmoittautuminen 17.9.2010 mennessä: toimisto@lahdenensijaturvakoti.fi

hyppivat tytot


1.9.2010

LIIKENNE JA CO2-PÄÄSTÖT 15.11.2010 LAHTI, Sibeliustalo

Seminaarin aiheena on liikenteen päästöjen vähentäminen Päijät-Hämeessä.

Seminaari liittyy Päijät-Hämeen ilmasto- ja energiaohjelman valmisteluun ja sen puheenjohtajana on liikenteen ja tekniikan asiantuntija Pekka Rytilä.

Aihetta käsitellään mm. yhdyskuntarakenteen ja -suunnittelun sekä joukkoliikenteen ja henkilöautoliikenteen näkökulmista, teemojen parhaiden asiantuntijoiden puheenvuoroissa.

Seminaarin järjestävät PAKETTI -projekti ja Aalto -yliopiston IMMU-hanke.

Tarkempaa tietoja seminaarista lähiviikkoina. Kyselyihin vastaa Tapio Ojanen, tapio.ojanen@paijat-hame.fi


30.8.2010

SEUDULLINEN REKRYTOINTI-ILMOITUS HELSINGIN SANOMISSA

Syksyn 2010 aikana julkaistaan Helsingin Sanomissa kolme seudullista rekrytointi-ilmoitusta. Ilmoituskampanjan tarkoituksena on markkinoida Päijät-Hämeen seutua vetovoimaisena ja innostavana asuin- ja työympäristönä. Tavoitteena on myös lisätä kunta-alan monipuolisten työtehtävien näkyvyyttä sekä tehdä työpaikkailmoitusten kustannuksista kohtuullisempia. Ilmoitus toteutetaan yhteistyössä Lahden alueen kehittämisyhtiö Lakesin kanssa.

Työpaikkailmoitus Helsingin Sanomissa
29.8.2010
3.10.2010
7.11.2010

 


17.8.2010

Kylät ja uusiutuvat identiteetit

Maksuton seminaari Päijät-Hämäläisille 3.4.9.2010 Tallukassa

nuoret

Ohjelma ja lisätietoja

Ilmoittautumiset 26.8.2010 mennessä:
Virpi Kallioinen, puh. 040 764 2462  virpi.kallioinen@paijanne-leader.net


3.8.2010

TURVALLINEN PERHE-ELÄMÄ EI SYNNY SATTUMALTA

Lisää perhe-elämän turvallisuutta - vähemmän väkivaltaa 
Wanha Teatteri, Ståhlberginkatu 4 b, Lahti

Seminaarisarja kuntien, kolmannen sektorin ja seurakuntien työntekijöille, luottamushenkilöille sekä vapaaehtoistyössä toimiville. Myös kaikki muutkin asiasta kiinnostuneet, olette lämpimästi tervetulleita. Koko päivän seminaari on maksuton.

23.9.    Lapsi kutsuu turvallisuuteen
7.10.    Nuorille eväitä elämään
21.10.  Aikuinen, kotielämä ja turvallisuus
4.11.    Ikääntyneiden turvallinen perhe-elämä

   
Ilmoittautumiset: toimisto@lahdenensijaturvakoti.fi

Lisätietoja: Jukka Ihalainen, puh. 044 345 4792 jukka.ihalainen@lahdenensijaturvakoti.fi

Ohjelma

 

Seminaarisarjan toteuttajat:
Turvallisten perheiden Päijät-Häme -projekti, Päijät-Hämeen liiton PAKETTI -projekti ja Päijät-Hämeen turvallisuusverkosto


PROJEKTITOIMISTO LOMALLA HEINÄKUUN


HYVÄÄ KESÄÄ !


PALVELUSETELI-ILTAPÄIVÄ 31.5.2010 klo 14-17,  Aikuiskoulutuskeskus, Lahti

Mitä luottamushenkilön, viranhaltijan tai yrittäjän tulee tietää palvelusetelistä?

Tilaisuuden esitykset

Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet


12.5.2010

TASEANALYYSI

Maakunnan kaikista 12 kunnasta sekä kolmesta kuntayhtymästä (Päijät-Hämeen koulutuskonserni, Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä, Päijät-Hämeen liitto) laadittiin taseanalyysi, joka esiteltiin kuntajohtajille 5.5.2010 PAKETTI -projektin ohjausryhmässä ja UusiKunta -johtoryhmälle 10.5.2010.

Taseanalyysi, Net Effect Oy

Taseanalyysin esittely 10.5.2010, emeritusprofessori Pentti Meklin

Talolusanalyysi (UusiKunta -selvitys)


10.5.2010

KÖYHYYS JOHTAA KEHÄÄN JOSTA ON VAIKEA PÄÄSTÄ POISKoyhyys logo

EU:n teemavuoden tavoitteena on
- edistää köyhyyden ja syrjäytymisen näkemistä
  ja ymmärtämistä
- edistää köyhyydessä tai syrjäytyneinä elävien
  ihmisten oikeuksien toteutumista
- edistää yhteenkuuluvuutta ja yhteistä vastuuta
- vahvistaa aktiivista osallisuutta ja
  osallistumismahdollisuuksia
- lujittaa kaikkien toimijoiden sitoutumista köyhyyden
  ja osattomuuden torjumiseen.

Teemavuoteen liittyen Päijät-Hämeen sosiaalipoliittisessa foorumissa 6.5.2010 pohdittiin syrjäytyneisyyttä ja köyhyyttä sekä niiden syitä 78 osallistujan voimin Upseerikerholla Lahdessa.

Lue lisää

SPF yleiso

Syrjäytyneisyys ja köyhyys mietityttää päättäjiä ja asiantuntijoita


26.4.2010

SOSIAALIPOLIITTINEN FOORUMI 6.5.2010 - MUUTOS OHJELMAAN

Foorumin ohjelmaan on tullut muutos: Tiina Haverilan puheenvuoro jää pois ja hänen tilallaan on tutkimuspäällikkö Anne Eronen otsakkeella 'Sosiaalibarometri 2010 - ajankohtaisia tuloksia'.

OHJELMA

Ilmoittautumiset 29.4.2010 mennessä: ilmoittautumiset(a)paijat-hame.fi


19.4.2010

TARJOUSPYYNTÖ, SELVITYS/RAIDELIIKENTEEN VAIKUTUKSET ELINKEINOELÄMÄLLE JA YHDYSKUNTARAKENTEESEEN

Oikoradan valmistumisen myötä sekä työmatkapendelöinti että asiointiliikenne pääkaupunkiseudun ja Päijät-Hämeen välillä on lisääntynyt. Odotettavissa on, että raideliikenteen kehittämissuunnitelmat Lahden ja Kouvolan välillä sekä myös Pietarin suuntaan lisäävät ratayhteyksien merkitystä erityisesti elinkeinoelämälle. Vireillä on myös rataverkon muutoksia joilla tullee olemaan vaikutuksia junararjontaan.

Päijät-Hämeessä selvitetään raideliikenteen vaikutukset elinkeinoelämälle sekä yhdyskuntarakenteeseen. Selvityksen tekemisestä on julkaistu hankintailmoitus Hilmassa 19.4.2010.

Lisätietoja


6.4.2010

TAPIO OJANEN ILMASTO-OHJELMAA VALMISTELEMAAN

Päijät-Hämeen kuntien yhteinen ilmasto-ohjelma valmistuu syksyllä 2011. Sitä valmistelee PAKETTI -projektin suunnittelijana DI Tapio Ojanen 1.4.2010 alkaen. Ilmasto-ohjelman keskeiset osat liittyvät energian tuotantoon ja kulutukseren, liikenteeseen sekä elintarvikkeiden tuotantoon.

Ilmasto-ohjelma laaditaan kiinteässä yhteistyössä IMMU-hankkeen sekä Päijät-Hämeen maakuntasuunnitelman päivittämisen kanssa.

Lisätietoja:
Tapio Ojanen, puh. 044 3719 459  tapio.ojanen@paijat-hame.fi
PAKETTI -projekti, ilmasto-ohjelma


29.3.2010

TARJOUSPYYNTÖ, SOSIAALI- JA TERVEYSSEKTORIN MITTARISTON LUOMINEN KUNTAJOHTAJILLE


Päijät-Hämeen Tuottavuusohjelma 2:n suosituksen mukaan Päijät-Hämeen kuntajohtajat ovat antaneet tehtäväksi mittariston kehittämisen sosiaali- ja terveyssektorille. Mittariston laatimiseksi on meneillään kilpailutus, josta on julkaistu ilmoitus Hilmassa 29.3.2010.

Tarjouspyyntö


SOSIAALIPOLIITTINEN FOORUMI 6.5.2010 klo 12-16

Upseerikerhon Juhlasali, Hennalankatu Lahti

Ohjelma

Ilmoittautumiset 29.4.2010 mennessä:
ilmoittautumiset(a)paijat-hame.fi


asikkalalaiset

MUUTOKSEN KOHTAAMINEN -SEMINAARI 25.3.2010 klo 13-16
Lahden aikuiskoulutuskeskus, auditorio Kirkkokatu 16

Muutosta tekevät - kokevat - siihen osallistuvat tai joutuvat
 tule kuulemaan miten kuntaliitos toteutettiin Jyväskylässä ja Kouvolassa
Mitä niistä voitaisiin oppia, mitä siellä nyt tehtäisiin toisin jos olisi kaikki se tieto käytettävissä...

Seminaarin esitykset

Ohjelma


9.3.2010

Rethinking the Concept of Lifelong Learning – Regional Aspects

Tuesday, 23 March 2010 at 9 a.m.
Committee of the Regions, room JDE 53
Rue Belliard 99-101, Brussels

Lue lisää


2.3.2010

TASEANALYYSIN LAATIMINEN

Päijät-Hämeen kuntien ja kolmen kuntayhtymän taloudellisen tilanteen analysointia varten teetetään taseanalyysi kunkin organisaation osalta. Analyysin laadinnan kilpailutus on meneillään, tarjouspyyntö on lähetetty viidelle toimijalle sekä julkaistu Hilmassa.

Tarjouspyynnön tilaukset: maija.vakevainen(a)paijat-hame.fi

powered by eMedia