Maakunta :: Päijät-Häme -mitali :: Lehmonkärki

Kokous-, koulutus- ja juhlakeskus Lehmonkärki

1960-luvun puolivälissä Aune ja Antti Yrjölällä Asikkalan Vähä-Äiniöllä oli visio siitä, että jonain päivänä ihmisillä olisi enemmän aikaa ja mahdollisuuksia viettää mukavia hetkiä Päijänteen rantamaisemissa. Vuonna 1967 valmistuikin ensimmäinen pyöröhirsimökki ja siitä alkoi Lehmonkärjen menestystarina.

1980-luvun puolivälissä Ari Yrjölästä tuli uusi isäntä Lehmonkärkeen. Ari alkoi määrätietoisesti kehittää Lehmonkärjen toimintoja. Lomanviettäjien lisäksi yritysten tilaisuudet lisääntyivät vuosi vuodelta. Mukaan tulivat ruokapalvelut sekä monipuoliset oheisohjelmat ympäri vuoden.
Järkälemäisen iso työmaa oli esim. vanhan kivinavetan kunnostaminen ravintola- ja kokoustila Ometaksi. Ometan avajaisia päästiin viettämään syyskuussa 2006.

Tämän päivän - pian 50 vuotta toimineessa Lehmonkärjessä vierailee noin 25 000 vierasta ympäri vuoden. Yrittäjäpariskunta Ari ja Marjo Yrjölä ovat tunnettuja innovatiivisesta, ja ideoita pursuavasta korkeatasoisesta palvelusta. Palveluita monipuolistetaan jatkuvasti ja Lehmonkärjestä on muodostunut Päijät-Hämeessä korkeatasoinen ja valtakunnallisesti tunnettu kokous-, lomanvietto- ja juhlapaikka.

 

Lehmonkärki sai 3.12.2014 Päijät-Hämeen maakuntajuhlassa Päijät-Häme -mitalin nro 40

Mitalin vastaanottivat Lehmonkärjestä yrittäjä Ari Yrjölä ja keittiömestari Markku Ojala.